Dulce-amar și imn național.

Se spune că cea mai bună modalitate de a evalua o situație și de a lua o hotarâre este să o privești din exterior. Nu reușesc întotdeauna să mă distanțez de toate situațiile din viața mea pentru a lua cele mai bune hotărâri, așa cum cred că ni se întâmplă multora dintre noi. Până la urmă, suntem cu toții oameni.

De data asta, se întâmplă să mă aflu fizic în afara situației. Duminica aceasta sunt alegeri prezidențiale în România și turul 2 mă găsește, ca și primul, în Londra. Îmi este foarte clar cu cine o să votez, așa cum a fost și în turul 1, și îmi sunt foarte clare și diferențele dintre cei doi candidați.

Nu sunt diferențe de partid, de program politic, de ideologie politică, de realizări înregistrate până în prezent sau lucruri dintre acestea, de CV.

Sunt diferențe care țin de inima și înclinația pe care par să le aibă cei doi pentru a face bine țării și oamenilor care îi aparțin; diferențe pe care le arată pentru lucruri de principiu precum dreptul fundamental al oamenilor de a fi respectați, interesul de a-i ridica pe alții, de a vrea să le fie bine. De onestitate, sinceritate – lucruri de bun-simț, decente și simple, pe care ai vrea să le vezi în oameni, cu atât mai mult în oamenii care urmează să te conducă.

Și mai este și disponibilitatea pe care o arată fiecare de a-i sluji pe ceilalți, nu doar pe sine. E greu să fii leader.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: